Aardbevingen Lombok 2018


Vanaf eind juli zijn er een aantal aardbevingen en heftige naschokken geweest in Lombok. Bij de eerste 2 bevingen is Labuan Pandan grotendeels gespaard gebleven, maar de aardbevingen van 19 augustus hebben grote schade aangericht. Zo'n 80% van de huizen is beschadigd en ook de school en kliniek hebben schade. Inwoners van Labuan Pandan slapen buiten en hebben dringend water en eten nodig. Vanuit de stichting zijn Aris en Acok daar druk mee bezig en vanuit Nederland proberen we zoveel mogelijk geld beschikbaar te stellen.


De naschokken hebben gedurende 2 maanden veel angst veroorzaakt bij de inwoners en begin oktober is er nog een aardbeving geweest. Meteen zijn de inwoners begonnen met het opbouwen van het dorp. In januari 2019 zijn al meer dan 100 noodhuisjes gebouwd, de basisschool is gerenoveerd en de bouw van de middelbare school is weer hervat.


Dankzij extra financieĢˆle steun hebben we de inwoners van Labuan Pandan kunnen helpen en heeft iedereen weer een dak boven zijn hoofd. Ook hebben we de extra middelen ingezet voor schoon drinkwater, voedselpakketten en medische hulp.


Foto's van de schade en de hulpacties

Foto's van de herstelacties

Henk en Klaaske vertellen bij Studio040 over de aardbeving

Video impressie van de schade van de aardbeving

Aris vertelt over de schade en wat er op Lombok gedaan wordt om de getroffenen te helpen