Onze organisatie


Hoe is onze stichting ontstaan?


Per 1 juni 2014 zijn de stichtingen "VLOK Oost-Lombok" en "Children of Arai Village - Cambodja" samen gaan werken onder de nieuwe naam ''Anak-Anak Lombok Timur". Beide stichtingen waren al sinds langere tijd actief met het ondersteunen van kinderen en hun families in Azië. Door onze krachten te bundelen kunnen we samen nog meer betekenen voor de inwoners van Oost Lombok.


De basis voor de activiteiten in het dorp Labuan Pandan op Oost Lombok werden door Klaaske en Henk gelegd tijdens een fietsvakantie op Bali en Lombok in 2008. Het maakte zo veel indruk op hen, dat ze in 2009 weer terug zijn gegaan. Toen raakten ze in het dorp Labuan Pandan in gesprek met Aris, de ''wethouder'' van het dorp, en zijn broer Acok. Zij vertelden dat de mensen van zijn dorp in lekke huisjes woonden en dat er geen toiletvoorzieningen waren. Er was ook geen school voor de vele lokale kinderen. Helaas kregen Aris en Acok totaal geen ondersteuning voor hun plannen om de lokale bevolking te ondersteunen, noch van de regering, noch van de toeristen die ze aanspraken. Hierop besloten Klaaske en Henk actie te ondernemen. Actie die al tot veel aansprekende verbeteringen heeft geleid: er zijn inmiddels al 190 waterdichte huisjes voor de aller-armsten gebouwd, 63 toiletgebouwtjes aangelegd, en 83 waterputten gebouwd. En als klapstuk is er in 2013 een echte basisschool gerealiseerd en in 2014 een heuse medische post. Voor de middelbare school is in 2018 de benedenverdieping gebouwd. In 2023 is de bovenverdieping afgemaakt en is de school feestelijk geopend. 


Onze bestuurssamenstelling


Het bestuur van onze stichting bestaat uit de volgende personen die geheel onbezoldigd het werk voor de stichting verrichten:


  • Jannie Visscher, woonachtig te Eindhoven: Voorzitter
  • Eline Kooijman, woonachtig te Tilburg: Secretaris
  • Henk Schalen, woonachtig te Geldrop: Penningmeester (06-10 84 58 89‬)


Daarnaast wordt de stichting ondersteund door Klaaske van Leussen, Niek van Oijen en vele andere vrijwilligers. De bestuursleden en aanvullende vrijwilligers werken volledig onbezoldigd, zodat al uw donaties voor de volle 100% lokaal ingezet kunnen worden. Voor vragen zijn de bestuursleden bereikbaar via het e-mail adres van de stichting: info@anak-anak-lombok-timur.nl.


Onze partner op Lombok


Begin 2023 is tot ons verdriet een van onze contactpersonen op Lombok Aris overleden. Hij en zijn broer Acok zijn vanaf het begin betrokken geweest bij het werk van onze stichting in Labuan Pandan. Aris heeft altijd gezorgd voor goede contacten met de overheid op Lombok en was daarmee onmisbaar voor onze projecten. De stichting van Aris, Yayasan Anak Pantai (kinderen van het strand) is ook erg belangrijk geweest in de projecten die we met steun van de Wilde Ganzen hebben uitgevoerd. Aris was ook hierin een onmisbare schakel om te regelen dat de bijdrage op de juiste plek kwam en op de juiste manier verantwoord werd.


In 2022 heeft Aris een herseninfarct gehad en is daarna wat zwakker van gezondheid gebleven. Op 8 januari 2023 is hij overleden. Voor al onze projecten werken we samen met een partnerstichting op Lombok: Yayasan Anak Pantai. Dit betekent Stichting Kinderen van het Strand. Deze stichting is opgericht door Aris en houdt zich bezig met het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Labuhan Pandan. Na het overlijden van Aris heeft de stichting een nieuw bestuur gekregen. Titin, dochter van Aris, is nu de voorzitter. Hendri en Arki zijn secretaris. Acok, broer van Aris, is penningmeester en Ririn, dochter van Aris, is aandachtsfunctionaris voor de scholen. 

Van links naar rechts: Ririn, Arki, Acok, Hendri en Titin

Onze samenwerkingsverbanden

Onze stichting heeft de ANBI-status (RSIN nummer 851942751) waardoor het voor u fiscaal aantrekkelijk kan zijn om onze stichting te ondersteunen. Er geldt een zogenaamde 'fiscale drempel' voor het fiscaal aftrekken van donaties, tenzij u een 5-jarige donatie overeenkomst afsluit. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie hierover en kunt u een formulier downloaden. Dit formulier kunt u vervolgens naar ons opsturen. Daarnaast willen wij u natuurlijk ook graag persoonlijk hierover informeren. Ga hiervoor naar de contact pagina.


Het inzamelen van donaties is één ding, het ervoor zorgdragen dat alle donaties zonder inhoudingen ook volledig worden omgezet in het realiseren van projecten is iets compleet anders. Om er zeker van te zijn dat het door u gedoneerde geld ook leidt tot een tastbaar resultaat, werkt onze stichting zeer nauw samen met lokale partnerorganisaties. En zoals vermeld, ook de Wilde Ganzen ondersteunt onze stichting voor het realiseren van projecten!

Tevens werken we waar mogelijk samen met de Stichting Mol om de bewoners van Oost-Lombok nog beter te kunnen ondersteunen.Onze balans


De Stichting Anak-Anak Lombok Timur is ontstaan uit de samenwerking van de stichting Children of Arai village en de projectleiders van de stichting VLOK Oost Lombok. Tot 1 juni 2014 is de financiële verantwoording van de stichting VLOK Oost Lombok onderdeel van de stichting VLOK.


De financiën van de stichting worden beheerd door de penningmeester. Inkomsten komen van donateurs en subsidies. Op basis van projectvoorstellen en begrotingen worden op Lombok de benodigde bedragen gepind om te projecten te kunnen uitvoeren.


Onderstaand de financiële verantwoording van onze stichting:

Jaaroverzicht financiën 2017
Jaaroverzicht financien 2017.pdf (476.35KB)

Jaaroverzicht financiën 2018
jaarrekening 2018 2.pdf (1.18MB)

Jaaroverzicht financiën 2019
Jaaroverzicht financiën 2019.pdf (1.21MB)

Jaaroverzicht financiën 2020
Jaaroverzicht financiën 2020.pdf (1.01MB)

Jaaroverzicht financiën 2021
Jaaroverzicht financien 2021.pdf (644.83KB)

Jaaroverzicht financiën 2022
Jaaroverzicht financiën 2022.pdf (518.65KB)

Jaaroverzicht financiën 2023

Jaaroverzicht financiën 2023.pdf

Onze donateursOnderstaand vindt u het overzicht van onze donateurs. Heel hartelijk bedankt voor jullie ondersteuning!


Sanders Hout, http://www.sandershout.nl


Stichting Gered Gereedschap Geldrop-Mierlo, http://www.geredgereedschapgeldropmierlo.nl


Mohocar Caravans Ommen, http://www.mohocar.nl/


Slijperij Spoed B.V. Geldrop, http://www.spoed.nl/diensten


ASN-Bank


Rabobank Vaart & Vecht


Rabobank Dommelstreek


Stichting Herbahortus


Qnique Interim Management


Wereldwinkel


Wilde Ganzen


Vechtdal college Dedemsvaart http://www.vechtdalcollege.nl


Isis praktijk voor natuurgeneeskunde, http://www.isispraktijk.nl


OYA training en coaching


Protestantse gemeente Geldrop-Mierlo, http://www.pggweb.nl


PKN Dedemsvaart, http://www.pkn-dedemsvaart.nl


PSV


Kopersporen, http://www.kopersporen.nl


St. Harapan uit Best


Boekhandel Van Grinsven in Geldrop


Dakdekkingsbedrijf Martien Geeven in Geldrop


Protestantse Gemeente Vroomhoop, https://www.protestantsvroomshoop.nl


...en vele individuele donateurs... heel hartelijk bedankt!